FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 71 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
ubezpieczenie OC a nowy właściciel pojazdu 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "ubezpieczenie OC a nowy właściciel pojazdu"   

rejent2
 Wysłana - 27 styczeń 2010 23:24        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Byłem ostatnio przy zakupie auta które miało świeżo wykupione OC i byłem święcie przekonany że to ubezpieczenie zostaje na danym pojezdzie do momentu wygaśniecia (okres na jaki zostało wykupione) ale sprzedający poinformował nas że jest ważne tylko przez miesiąc od daty zakupu pojazdu i po tym okresie trzeba wykupić na nowo na siebie. i stąd moje pytanie czy ja żyłem w błedzie czy były zmianny w prawie?.

przyznaj SOG'a

Ygor
 Wysłana - 28 styczeń 2010 08:44      [zgłoszenie]

o ile mi wiadomo stary wlasciciel moze wycofac kase - tj jezdzisz na jego OC przez 30 dni jak kaze prawo , a potem on wymawia OC i dostaje zwrot kasy za okres niewykorzystany , tylko to musi być chyba w umowie zaznaczone ale tutaj nie jestem pewien. ale z grubsza chodzi o to że stary własciciel zobowiązuje cię do nie przedłużania swojej polisy , a może raczej przejęcia jej

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2010-01-28 08:45:09

przyznaj SOG'a

rejent2
 Wysłana - 28 styczeń 2010 18:43      [zgłoszenie]

Ja znam dwa przypadki jeden ze ubezpieczenie było do końca na danym aucie a nawet nowy właściciel kontynuował je na tych samych warunkach a drugi przypadek że nowy właściciel zrezygnował z ubezpieczenia które było wykupione i dostałem zwrot kasy więc jak na moje to ubezpieczenie zostaje na aucie do momentu do którego zostało wykupione ale zreszta juz nie wiem

Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2010-01-28 18:44:39

przyznaj SOG'a

serekkox
PZAA
 Wysłana - 30 styczeń 2010 12:11       [zgłoszenie]

Jak tak Ygor. Może wycofać ale nie musi. Ja dostałem na pół roku gratis 600 zł w kieszeni.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ubezpieczenie OC a nowy właściciel pojazdu

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL